apentomvsh service img1

Ολοκληρωμένο πλάνο σωστής απεντόμωσης

Η NOVA Απολυμαντική, χάρη στην πολυετή εμπειρία που διαθέτει πραγματοποιεί απεντόμωση στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς υπό την επίβλεψη ειδικού υπεύθυνου επιστήμονα που εγγυάται για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.
Τα σκευάσματα και τα προϊόντα με τα οποία διενεργείται μια απεντόμωση είναι απολύτως ακίνδυνα, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα κατοικίδια ζώα, όπως ορίζεται από το νόμο 721/1977 και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επιπλέον, η εταιρεία NOVA Απολυμαντική με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και εξειδίκευση στις απολυμάνσεις, είναι αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ISO 9001,14001,22000 KAI 45001.
Όλες οι εργασίες που πραγματοποιούνται για την απεντόμωση στοχεύουν στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά ταυτόχρονα και στην εφαρμογή τεχνικών για την αποτροπή ανάπτυξης ανθεκτικών στελεχών των εντόμων στο χώρο που πιθανόν μελλοντικά να δημιουργήσουν ξανά εστίες.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, εκδίδουμε βεβαίωση για την τήρηση του υγειονομικού φακέλου της επιχείρησής σας.
Επικοινωνήστε με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της NOVA Απολυμαντικής στο 2810-321700, προκειμένου να επισκεφθούμε το χώρο σας και να δημιουργήσουμε μαζί ένα ολοκληρωμένο πλάνο απεντόμωσης σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε χώρου.

Ιπτάμενα Έντομα

Περιγραφή

Αν και τα κουνούπια ως έντομα τρέφονται με νέκταρ και γύρη που υπάρχει στο φυσικό περιβάλλον, τα θηλυκά, προκειμένου να γονιμοποιήσουν τα αυγά χρειάζονται αίμα, το οποίο το βρίσκουν από τους ανθρώπους και τα θερμόαιμα ζώα.

Τα κουνούπια αναπαράγονται κατά τις περιόδους του καλοκαιριού και του χειμώνα, ενώ πολλαπλασιάζονται ιδιαίτερα γρήγορα σε τοποθεσίες με στάσιμα – μολυσμένα νερά και σε μέρη με υψηλά ποσοστά υγρασίας. Είναι περισσότερο ενεργητικά κυρίως τις νυχτερινές ώρες και προσελκύονται από την υγρασία, τη θερμοκρασία του σώματος, τη κίνηση, τα αρώματα, τα σπρέι μαλλιών, των λοσιόν για το μαύρισμα, αλλά και από το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει η αναπνοή μας.

Συνήθως μετά το τσίμπημα ενός κουνουπιού προκαλείται κοκκινίλα στο δέρμα, τοπικό πρήξιμο και αίσθημα κνησμού.

Αντιμετώπιση

Για μια σωστή απεντόμωση κουνουπιών διενεργούνται υπολειμματικοί ψεκασμοί επιφανειών με εξειδικευμένα εντομοκτόνα σκευάσματα, που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση, την πρόληψη και τη μείωση των πληθυσμών των τέλειων εντόμων, με στοχευμένη παρέμβαση στο προνυμφικό τους στάδιο.

Στην προνυμφοκτονία γίνονται υπολειμματικοί ψεκασμοί με εξειδικευμένα εντομοκτόνα σκευάσματα ή και χρήση προνυμφοκτόνων σκευασμάτων με μορφή χαπιών (DT), ή υγρά διαλύματα σε στάσιμα νερά, δεξαμενές μη πόσιμου νερού, αλλά και γενικότερα σε οποιοδήποτε σημείο μπορεί να θεωρηθεί εστία αναπαραγωγής των εντόμων.

Στη NOVA Απολυμαντική ο εξειδικευμένος συνεργάτης μας κατά την επίσκεψή του στο χώρο συνδυάζει και τις δύο αυτές μεθόδους για τη σωστή απεντόμωση, κάνοντας χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων απολύτως ασφαλή για τους ανθρώπους και φιλικά προς το περιβάλλον.

Όλα τα σκευάσματα μας είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στόχος μας είναι να σας παρέχουμε ένα υγιεινό περιβάλλον δίχως κουνούπια και τους λοιπούς ιπτάμενους επισκέπτες.

Περιγραφή

Οι μύγες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά έντομα που αρέσκονται να παραμένουν και να αναπτύσσουν πληθυσμούς στο εσωτερικό των κατοικιών και των αποθηκών.

Αναπαράγονται με τεράστια ευκολία χάρη στις ικανότητές τους να εναποθέτουν αυγά στο εσωτερικό οποιουδήποτε υλικού βιολογικής φύσης το οποίο αποσυντίθεται, αλλά και εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία αναπτύσσονται από προνύμφες σε ενήλικες, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να αναπαραχθούν εντός 10 ημερών.

Η διάρκεια ζωής των μυγών σε ιδανικές διατροφικές και περιβαλλοντικές συνθήκες είναι 8-10 μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων είναι ικανές να εναποθέσουν έως και 1000 αυγά η κάθε μία (150-200 τη φορά κάθε 3-4 μέρες).

Τα πιο συχνά είδη που συναντάμε στις κατοικίες μας και αφήνουν περιττώματα που αποτελούν εστία επικίνδυνων και επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών για την υγεία μας είναι τα παρακάτω:

  • Οικιακή μύγα (Musca domestica Linnaeus)
  • Αλογόμυγες (οικογ. Tabanidae)
  • Μυγάκια των φρούτων (Drosophila spp.)
  • Χρυσόμυγες (οικογ. Calliphoridae.)
  • Κρεατόμυγες (οικογ. Sarcophagidae)
  • Μυγάκια των φρεατίων (Psychodidae)

Αντιμετώπιση

Για την απεντόμωση των μυγών πραγματοποιούνται υπολειμματικοί εξωτερικοί ψεκασμοί επιφανειών, όπως επίσης και δολωματικοί ψεκασμοί ή επιχρίσματα με εξειδικευμένα τροφελκυστικά εντομοκτόνα.

Επίσης, έχουμε την δυνατότητα να προμηθεύσουμε τους πελάτες μας, με ηλεκτρικές συσκευές σύλληψης ιπταμένων εντόμων με χρήση ακτινοβολίας UV και κόλλα παγίδευσης, καθώς και εγκεκριμένα από το Υπουργείο, εντομοαπωθητικά σκευάσματα.

Στην NOVA Απολυμαντική ο εξειδικευμένος συνεργάτης μας μπορεί να σας δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται, χρησιμοποιώντας σκευάσματα απολύτως ασφαλή για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια και το περιβάλλον, καθώς είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έρποντα Έντομα

Οι κατσαρίδες αποτελούν ίσως το πιο ενοχλητικό έντομο ειδικά όταν τις βρίσκουμε σε περιοχές κοντά σε τρόφιμα, καθώς είναι φορείς πάρα πολλών ασθενειών. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που εντοπιστούν ίχνη τους θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα απεντόμωσης προκειμένου να εξοντωθούν πρώτου αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα.

Συγκεκριμένα, οι κατσαρίδες είναι πηγή πολλαπλών προβλημάτων όπως:

 • Αλλοίωση τροφίμων
 • Διάδοση παθογόνων οργανισμών
 • Πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων

Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο καταπολέμησής τους:

Τις κοινές μεγάλες κατσαρίδες (Blattella america και orientalis) στις οποίες γίνονται υπολειμματικοί ψεκασμοί σε φρεάτια αποχέτευσης, σχάρες όμβριων και σιφωνίων, καθώς και περιμετρικός ψεκασμός στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σπιτιού ή της επιχείρησης.

Τη Γερμανική κατσαρίδα (Blattella germanica), πολύ μικρότερη σε μέγεθος και πιο ανοιχτόχρωμη, που λόγω της μορφολογίας του εντόμου γίνονται δύο εφαρμογές σε διάστημα 5-7 ημερών μεταξύ τους, ανάλογα τον πληθυσμό που έχει αναπτυχθεί.

Στην πρώτη εφαρμογή γίνεται έλεγχος της έντασης, της προσβολής και προσδιορισμός των εστιών που έχουν δημιουργηθεί. Στη συνέχεια πραγματοποιείται περιμετρικός ψεκασμός όλου του χώρου με εστίαση στα σημεία που κρίνονται αναγκαία από τον προγενέστερο έλεγχο.

Στόχος της πρώτης φάσης είναι αφενός η καταπολέμηση των τέλειων εντόμων που δραστηριοποιούνται και αφετέρου η έξοδός τους από τις εστίες που έχουν κρυφτεί.

Στην δεύτερη εφαρμογή γίνεται χρήση εξειδικευμένου τροφελκυστικού τζελ μεγάλης υπολειμματικής διάρκειας σε κρίσιμα σημεία και σε σημεία που ο ψεκασμός με εντομοκτόνο σκεύασμα δεν είναι εφικτός (π.χ. εντός σημείων φύλαξης τροφίμων, μαχαιροπίρουνων κ.ά.).

Σκοπός της δεύτερης φάσης είναι η τροφέλκυση των εναπομεινάντων εντόμων και η εκμετάλλευση της τάσης τους για κανιβαλισμό (το υγιές έντομο τρέφεται από το μολυσμένο με τζελ νεκρό έντομο)  και η καταπολέμηση της ωοτοκίας και των αυγών των εντόμων που βρίσκονται σε σκοτεινές περιοχές (π.χ. χαραμάδες τοίχων, εσωτερικό κουφωμάτων, σχισμές από επιφάνειες καλυμμένες με μάρμαρα η πλακάκια, στο εσωτερικό ηλεκτρικών συσκευών κ.ά.).

Όποιο και αν είναι το είδος της κατσαρίδας που σας δημιουργεί πρόβλημα, στη NOVA Απολυμαντική έχουμε την απαραίτητη πείρα και τεχνογνωσία για να σας δώσουμε μια μόνιμη και εγγυημένη λύση απεντόμωσης για κατσαρίδες,  χρησιμοποιώντας σκευάσματα τα οποία είναι άοσμα, δεν λερώνουν, είναι φιλικά προς τους ανθρώπους και τα ζώα, ενώ έχουν έγκριση και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Περιγραφή

Γενικά αν και τα μυρμήγκια θεωρούνται ακίνδυνα έντομα είναι καλύτερα να παραμένουν στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι εντός του σπιτιού μας.

Χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις συνήθειές τους και να αποτρέψετε την ανάπτυξη των πληθυσμών τους στο χώρο σας είναι οι εξής:

 • Τα προσελκύουν το νερό, τα γλυκά και οι λιπαρές ουσίες των τροφών
 • Μπορούν να μπουν στο σπίτι ακόμα και από τις πιο μικρές ρωγμές
 • Φτιάχνουν φωλιά σχεδόν οπουδήποτε (π.χ. τοίχους, κούτσουρα, κάτω από θεμέλια)
 • Δημιουργούν αποικίες που φτάνουν από 300.000 έως και 500.000
 • Όταν αισθάνονται απειλή μπορούν να μεταφέρουν τις αποικίες τους πολύ γρήγορα
 • Αφήνουν φερομόνες οι οποίες προσελκύουν τα υπόλοιπα έντομα προς την ίδια κατεύθυνση
 • Η διάρκεια ζωής τους μπορεί να φτάσει έως και 15 χρόνια όταν πρόκειται για βασίλισσα και έως 7 για τους εργάτες

Αντιμετώπιση

Η καταπολέμηση των μυρμηγκιών λόγω της συνήθειας τους να χρησιμοποιούν σαν μονοπάτι τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, να κάνουν φωλιές σε σκοτεινά σημεία εντός των κατοικιών, και εξαιτίας του μεγάλου και γρήγορου ρυθμού ανάπτυξης που έχουν σαν κοινωνία, κάνουν την αντιμετώπισή τους αρκετά δύσκολη.

Για την απεντόμωση των μυρμηγκιών γίνεται περιμετρικός ψεκασμός εντός και εκτός χώρων και χρήση τροφελστικών προϊόντων ή σε μορφή τζελ ή με επίχρισμα ή με δολωματικούς ψεκασμούς.

Στη NOVA Απολυμαντική έχουμε την απαραίτητη πείρα και τεχνογνωσία για να σας δώσουμε μια μόνιμη και εγγυημένη λύση για απεντόμωση σε κατσαρίδες, χρησιμοποιώντας σκευάσματα τα οποία είναι άοσμα, δεν λερώνουν, είναι φιλικά προς τους ανθρώπους και τα ζώα, ενώ έχουν έγκριση και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Περιγραφή

Το δάγκωμα ψύλλου είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και επικίνδυνο, καθώς προκαλεί έντονο κνησμό και ως έντομα αποτελούν ενδιάμεσους ξενιστές για πολλά παράσιτα. Έτσι, μπορεί να συμβάλουν στην εξάπλωση των επιδημιών. Για την προφύλαξη από τους ψύλλους καλό θα ήταν να γίνεται προληπτικός καθαρισμός από υπολείμματα κοπριάς, ξερών κλαδιών ή αγριόχορτων στο χώρο, καθώς σε αυτά τα σκοτεινά και σκονισμένα μέρη γεννούν τα αυγά τους.

Αντιμετώπιση

Για την απεντόμωση των ψύλλων γίνονται δύο ψεκασμοί σε διάστημα 5-7 ημερών ανάμεσά τους, ανάλογα τους πληθυσμούς που έχουν αναπτυχθεί και την ένταση του προβλήματος. Λόγω μορφολογίας του εντόμου (αρκετά προνυμφικά στάδια) η απεντόμωση γίνεται απαραίτητα με συνδυασμό δύο φαρμάκων, ενός εντομοκτόνου και ενός προνυμφοκτόνου.

Στους εξωτερικούς χώρους γίνεται καθολικός ψεκασμός επιφανειών και δαπέδων, ενώ στους εσωτερικούς χώρους γίνεται περιμετρικός ψεκασμός στο πάτωμα και έως το ένα μέτρο στους τοίχους. Αν κριθεί απαραίτητο γίνεται ψεκασμός και στις υφασμάτινες επιφάνειες (π.χ. στρώματα, καναπέδες, χαλιά κ.τ.λ..).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στην αποπαρασίτωση κατοικιδίων που πιθανόν να υπάρχουν στον χώρο ή στην καταπολέμηση τρωκτικών, καθώς αποτελούν ξενιστές των εντόμων και συμβάλουν στην ανάπτυξη και διάδοση της μόλυνσης.

Στη NOVA Απολυμαντική έχουμε την απαραίτητη πείρα και τεχνογνωσία για να σας δώσουμε μια μόνιμη και εγγυημένη λύση απεντόμωσης, χρησιμοποιώντας σκευάσματα τα οποία είναι άοσμα, δεν λερώνουν, είναι φιλικά προς τους ανθρώπους και τα ζώα, ενώ έχουν έγκριση και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Περιγραφή

Οι κοριοί είναι παράσιτα μικρά σε μέγεθος που δημιουργούν προβλήματα σε πολλές κατοικίες, καθώς κρύβονται με μεγάλη επιτυχία σε στρώματα, σκελετούς κρεβατιών, σκεπάσματα, έπιπλα, χαλιά κ.ά. Μπορείτε σχετικά εύκολα να κάνετε έλεγχο για την ύπαρξη κοριών, διότι τα περιττώματά τους αφήνουν μαύρους και καφέ λεκέδες σε σεντόνια και σκεπάσματα.

Μεταφέρονται πολύ εύκολα με τις αποσκευές, σε σπίτια, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα καταλύματα, στρατώνες και δυστυχώς η προσβολή φαίνεται αρκετά μετά από την μόλυνση

Αντιμετώπιση

Για την καταπολέμησή τους χρειάζεται αρχικά ένας έλεγχος σε κρίσιμα σημεία που συνηθίζουν να κρύβονται και να αφήνουν τα αυγά τους (ραφές στρωμάτων, ενώσεις κρεβατιού, τάβλες, σχισμές τοίχων ή τοιχοποιίας, πρίζες κ.ά.). Στη συνέχεια χρειάζονται δύο ψεκασμοί με ειδικά εντομοκτόνα σκευάσματα σε διάστημα 5-7 ημερών ανάμεσά τους ανάλογα τους πληθυσμούς που έχουν αναπτυχθεί και την ένταση του προβλήματος.

Κατά την απεντόμωση γίνεται περιμετρικός ψεκασμός σε όλους τους χώρους, ψεκασμός σε υφασμάτινες επιφάνειες (στρώματα, καναπέδες, σκελετοί κρεβατιών) και πολύ καλός ψεκασμός σε σημαντικές περιοχές που έχει δείξει ο έλεγχος. Σε ευαίσθητα σημεία όπως στρώματα ή κρεβάτια μπορεί να γίνει χρήση μιας 100% οικολογικής καταπολέμησης με χρήση ειδικού μηχανήματος θερμού αέρα.

Η επιχείρηση μας είναι η μοναδική στην Κρήτη και στις Κυκλάδες που διαθέτει μηχανήματα με θερμική απεντόμωση και μπορεί σε μόλις λίγες ώρες να δώσει λύση στο πρόβλημα οικολογικά και σίγουρα .

Ο κοριός είναι ένα παράσιτο που ξέρει να κρύβετε πάρα πολύ καλά και εμείς στη NOVA Απολυμαντική έχουμε εξειδικευμένα συνεργεία που με μια δωρεάν επιθεώρηση θα σας αναλύσουν τους τρόπους και τις μεθόδους για να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό και βλαβερό παράσιτο.

Περιγραφή

Τα ξυλοφάγα έντομα υπάρχουν παντού και πάρα πολλές φορές ζουν σε ανταγωνισμό με τον άνθρωπο. Τρώνε τα έπιπλα, καταστρέφουν τις στέγες, τις ξύλινες κατασκευές και τα ξύλινα πατώματα. Με άλλα λόγια, συχνά προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές σε πολλά μέρη της κατοικίας.

Οι τερμίτες μοιάζουν αρκετά με φτερωτά μυρμήγκια και διακρίνονται σε υπέργειους και υπόγειους. Και οι δύο κατηγορίες προκαλούν σοβαρές ζημιές στις ξύλινες περιοχές του σπιτιού, καθώς οι φθορές αρχίζουν από το εσωτερικό των ξύλων και επεκτείνονται προς το εξωτερικό τους μέρος.

Μία έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος θα σας γλιτώσει από μεγαλύτερες καταστροφές και πιο δαπανηρές επισκευές των κατασκευών.

Στη NOVA Απολυμαντική έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία να διαγνώσουμε έγκαιρα τον τόπο και το μέγεθος της προσβολής, ενώ ταυτόχρονα με ειδικά σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας προσφέρουμε εγγυημένο αποτέλεσμα απεντόμωσης, προκειμένου να σας προφυλάξουμε από νέες προσβολές.

Τα σαράκια είναι έντομα διαφόρων οικογενειών, όπου εξαιτίας τους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο καταγράφονται ζημιές κυρίως από 12 είδη, ενώ στη χωρά μας οι κυριότερες προσβολές δημιουργούνται από 3 εξ αυτών. Χαρακτηριστικό προσβολής από τα συγκεκριμένα έντομα είναι οι τρύπες που φαίνονται στα προσβεβλημένα ξύλα και σε πιο προχωρημένες προσβολές η σκόνη που βρίσκουμε ως αποτέλεσμα των φθορών τους.

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση και πετυχημένη καταπολέμηση της προσβολής από σαράκι απαιτείται εμπειρία και γνώση στην μορφολογία και τις συνήθειες

Αντιμετώπιση

Για την απεντόμωση των ξυλοφάγων εντόμων γίνεται εφαρμογή με ειδικά σκευάσματα μετά τη δημιουργία εγκάρσιων τομών στα προσβεβλημένα μέρη και έκχυση της δραστικής ουσίας στο εσωτερικό με χρήση σύριγγας, επάλειψη και ψεκασμό. Για το σαράκι συγκεκριμένα η πιο σίγουρη και 100% αποτελεσματική μέθοδος είναι ο υποκαπνισμός με φωσφίνη (εάν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στο χώρο).

Μετά την απεντόμωση – εξυγίανση των προσβεβλημένων ξύλινων επιφανειών καλό θα ήταν να γίνονται προληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί με ειδικό εντομοκτόνο σκεύασμα 1 ή 2 φορές το έτος, προκειμένου να γίνεται συντήρηση της αρχικής εφαρμογής και να περιοριστεί η πιθανότητα επαναπροσβολής.

Επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό της NOVA Απολυμαντικής στο 2810-321700 για άμεση επίσκεψη στο χώρο σας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τη μελέτη απεντόμωσης στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με εγγυημένα αποτελέσματα.