Ποντίκια και αρουραίοι και πως τα καταπολεμάμε

Στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, όλοι οι χώροι σε σπίτια και επιχειρήσεις αποτελούν έναν ιδανικό βιότοπο για την ανάπτυξη ποντικιών, αρουραίων και τρωκτικών, με αποτέλεσμα η μυοκτονία υψηλού επιπέδου από εξειδικευμένες επιχειρήσεις να είναι επιτακτική.  Στη NOVA Απολυμαντική στο Ηράκλειο Κρήτης κατανοούμε ότι κάθε χώρος είναι μοναδικός και χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση, για αυτό προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας στις δικές σας ανάγκες. Επίσης, σας δίνουμε τη δυνατότητα μέσω προγραμμάτων να ελέγχετε όλες τις μετρήσεις και τις αναφορές που σχετίζονται με τον πληθυσμιακό έλεγχο (pest control) των τρωκτικών.

 

Βιολογία τρωκτικών

Στην Ελλάδα τα 3 πιο διαδεδομένα είδη είναι:
• Mus musculus (κοινός ποντικός, οικιακό ποντίκι, το μικρό ποντίκι)
• Rattus rattus (roof rat, αρουραίος της οροφής)
• Rattus norvegicus (Norway rat, νορβηγικός αρουραίος)

Οι ποντικοί και οι αρουραίοι δεν φημίζονται για την όραση τους, αλλά είναι πολύ καλά προσαρμοσμένη στο τι είναι απαραίτητο να βλέπουν στο περιβάλλον τους. Έχουν έντονη όσφρηση, καθώς τα μουστάκια τους δίνουν τρισδιάστατη όψη του περιβάλλοντος και είναι πολύ ευαίσθητα σε ερεθίσματα ήχου και κίνησης. Ζουν από 3 - 6 χρόνια και ιδιαίτερης σημασίας είναι η συχνότητα που γεννάνε, καθώς κάνουν 6 - 10 γενεές ανά έτος που αποτελείται από 4-10 νεογνά ανάλογα το είδος τους.

Αντιμετώπιση με μυοκτονία :

Οι μυοκτονίες πραγματοποιούνται από τα εξειδικευμένα συνεργεία της NOVA Απολυμαντικής με πολυετή εμπειρία στο χώρο και υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου επιστήμονα.

Όλες οι ενέργειες που διενεργούνται με τα εξής:

  • Με τρίτης γενιάς τρωκτικοκτόνα, που ταριχεύουν τα ποντίκια
  • Με χρήση δολωματικών σταθμών για ασφάλεια και διατήρηση δολωμάτων
  • Με τοποθέτηση μηχανικών παγίδων θανάτωσης αρουραίων
  • Με χρήση οικολογικών σκευασμάτων και νέων τεχνολογιών

Οι μυοκτονίες πραγματοποιούνται από τα εξειδικευμένα συνεργεία της NOVA Απολυμαντικής με πολυετή εμπειρία στο χώρο και υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου επιστήμονα.

Όλες οι ενέργειες που διενεργούνται με τη χρήση δολωματικών σταθμών ασφαλείας και την τοποθέτηση τρωκτικοκτόνων τελευταίας γενιάς που έχουν άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Μυοκτονία
mioktonies

Αντιμετώπιση

  • Πριν οποιαδήποτε εργασία μυοκτονίας για την καταπολέμηση και την αντιμετώπιση των τρωκτικών στην κατοικία ή την επαγγελματική σας στέγη είναι απαραίτητο να διενεργηθεί ένας λεπτομερής έλεγχος του χώρου για να διαπιστωθούν πιθανά σημεία εισόδου, οι συνήθειες των τρωκτικών, όπως επίσης και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία θα οδηγήσουν σε υψηλή αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Στην συνέχεια πρέπει να δημιουργηθεί το αντίστοιχο σύστημα μυοκτονίας στο οποίο θα περιλαμβάνονται εσωτερικές και εξωτερικές ζώνες από δολωματικούς σταθμούς ή μηχανικές παγίδες (ανάλογα τον χώρο), σταθερή τοποθέτησή τους, η απαραίτητη σήμανση στις θέσεις δόλωσης και η δημιουργία κάτοψης.

Ανάλογα με τις καταναλώσεις, το πλήθος και την κινητικότητα των τρωκτικών ορίζεται και η περιοδικότητα κατά την οποία θα πρέπει να γίνεται εκ νέου τοποθέτηση δολωμάτων μέσα στα σημεία δόλωσης.

Σε κάθε εφαρμογή από τα συνεργεία μας παραδίδονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ενημέρωση του υγειονομικού φακέλου της επιχείρησής σας, ενώ η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο, η εξειδίκευση στις απολυμάνσεις και η συνεχής εξέλιξη των μεθόδων μας με νέες τεχνολογίες και υλικά, καθιστά το πλάνο μυοκτονίας μια απόλυτα ασφαλή ενέργεια για τους ανθρώπους και τη βιοποικιλότητα.

2363244437

Επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό της NOVA Απολυμαντικής στο 2810-321700 για άμεση επίσκεψη στο χώρο σας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τη μελέτη μυοκτονίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με εγγυημένα αποτελέσματα.